• 150 g. blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g. rørsukker
  • 150 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver

citron-cupcakes Med denne opskrift på cupcakes, kan du selv variere fyld og frosting, og derved få mange forskelllige cupcakes ud af den samme grund dej.


Pisk smør og rørsukker hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk grundigt. Tilsæt vanillesukker, hvedemel og bagepulver og pisk grundigt. Fordel dejen i muffinsforme af metal eller papirsforme (evt. i to lag) (ca. 12 – 15 stk). Kagerne bages i ca. 15 – 18 minutter ved 200 grader. Kontrollér evt. om de er gennembagte med spidsen af en strikkepind / kødnål.

Disse ingredienser kan tilsættes dejen, når den er rørt færdig:

APPELSIN -saft og revet skal af 1/2 økologisk appelsin

BANAN -2 modne mosede bananer (evt. + 75 gr. hakkede valnødder )

CHOKOLADE -200 gr hakket, mørk chokolade ( evt. + 50 gr hakkede mandler/nødder )

GULEROD -100 gr. reven gulerod, 1 knsp. stødte nelliker og 1 knsp. stødt kanel (evt. + 100 gr. revne æbler)

HINDBÆR -1 dl optøede eller friske hindbær og 100 gr. hakket hvid chokolade

KAKAO – 2 spskf. kakaopulver, 50 gr. hakkede mandler og 2 æbler i små terninger

KOKOS – 1 æg, 150 gr kokosmel ( evt. + 100 gr. hakket mørk chokolade )

ÆBLE – 200 gr groftrevne æbler og 1 tsk. stødt kanel.