• 1 liter sødmælk 150 gr alm. hvidt sukker 2 spiseskefulde lys sirup 1/2 tsk bagepulver 1 knivspids salt kornene fra 1 stang vanille (stangen skal også tilsættes, men tag den op igen, inden massen bliver for tyk).

Kondenseret mælk kan man købe på dåse i mange supermarkeder, men man kan også lave det selv. Dulce de Leche betyder direkte oversat sødet mælk, eller candy milk (slik som kommer fra mælk). Kondenseret mælk på dåse, skal koge i dåsen i 4 timer, for at skabe den lækre karamel, men her får du opskriften på hvordan du laver mælkekaramellen helt fra bunden og på kun 1 time:

Dulce de Leche opskrift

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en stor ( helst 8 liters) tykbundet gryde. Sæt gryden over medium varme og bring mælken i kog. Hver gang mælken begynder at skumme op, skal du røre rundt med en træske, eller dejskraber. Hvis mælken skummer meget op, så tag gryden kortvarigt af varmen, indtil det falder ned igen. Mælken skal koge stille og roligt. Efter ca. 15 minutter, kan du se, at mælken ikke længere skummer så meget, og farven ændrer sig til en lys beige.

OBS!: Det er meget vigtigt, at du holder gryden under opsyn, og rører i den regelmæssigt, i den time som tilberedningen tager.

Efter 40-60 minutter, er massen blevet mørkere i farven, og mere tyktflydende.

Du er færdig, når du har cirka 300 ml. tyktflydende Dulce de leche.