• 15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
  • 2 spsk vand (brug måleske!)
  • 1 spsk olie (brug måleske!)
  • 350 g flormelis

skumfiduserSå du også den store bagedyst på DR, hvor de brugte skumfiduser til at lave fondant?

Her får du opskriften:

Opskrift på hjemmelavet fondant med skumfiduser (marshmallows)

fondant-skumfiduserSkumfiduser kommes i en skål (gerne glas, eller stål) – tilsæt olie og vand og smeltes i et vandbad.

Når skumfiduserne er helt smeltede, kan du tilsætte farve.

Rør de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og lidt klistret . Derefter skal den æltes grundigt med lidt flormelis drysset på et skærebræt. Lad den hvile en halv time, i lufttæt emballage, inden du bruger den.

Skumfiduserne kan også smeltes i mikroovnen: Giv den først 30 sek. og rør grundigt rundt, inden den sættes i mikroovnen igen, indtil skumfiduserne er helt smeltede. Den må ikke boble.

Fondanten kan holde sig i flere uger, sålænge du opbevarer den i lufttæt emballage.