• Kagedej:
  • ● 1/2 kop blød smør
  • ● 3/4 kop sukker
  • ● Revet skal fra 2 appelsiner
  • ● 2 æg
  • ● 1/2 kop creme fraiche (du bestemmer selv fedtprocenten)
  • ● 1/4 kop frisk appelsinsaft
  • ● 1-1/2 kop mel
  • ● 1½ tsk. bagepulver
  • ● 1/2 tsk. salt
  • Opvarm ovnen til 180 grader
  • Sæt 12 papir cupcakeforme i en muffinform

De lækreste saftige appelsinsmagende cupcakes, for os som elsker søde sager med appelsinsmag.

 

Kagen:

1. Pisk smør, sukker og appelsinskal på medium speed i 2 minutter, til det er let og luftigt.

2. Tilsæt et æg af gangen, og pisk indimellem. Tilsæt derefter creme fraiche og appelsinsaft.

3. Bland de tørre ingredienser i en stor skål

4. Stop mixeren og tilsæt de tørre ingredienser. Mix til det er godt sammenpisket.

5. Fordel dejen ligeligt i de 12 forme. Bag i 18 minutter. Tjek med en tandstik, at de er færdige, og lad dem afkøle i formen i 10 minutter. Sæt dem derefter på en rist og lad dem køle helt af.

Frostingen:

● Revet skal fra 2 appelsiner

● 1/4 kop frisk appelsinsaft

● 1/2 tsk. revet citron-skal

● 2 tsk. frisk citronsaft

● 3 Spiseskef. blød smør

● 3 kopper flormelis

1. Bland appelsinsaft, appelsinskal, citronsaft og citronskal i en kop.

2. Pisk smør og flormelis sammen.

3. Tilsæt saft/skal-mixet. Pisk på medium/høj speed, til massen er blød og cremet.

Når cupcakesene er helt afkølet, dækkes de med frostingen, ved hjælp af en spatel. Frostinen er meget blød, så den kan ikke formes. Sørg for, at cupcaken ikke er helt dækket, da frostingen vil flyde lidt ud.