• Ingredienser
  • 1 kop sukker
  • 1/2 kop lys sirup
  • 1/4 tsk salt (skal udelades, hvis du bruger saltede peanuts)
  • 1/4 kop vand
  • 1 kop peanuts (hvis du bruger saltede, skal du ryste lidt af saltet af)
  • 2 spiseskefulde blødt smør
  • 1 tsk. bagepulver

Lækker crunch til din cupcake.

Sådan gør du:

Læg et stykke smurt bagepapir i en bradepande – og sæt den tilside.

I en tykbundet gryde, og ved medium varme, bring i kog sukker, sirup, salt og vand. Når sukkeret er opløst, tilsæt peanuts. Rør regelmæssigt i massen, indtil den er 150 grader varm, hvis du ikke har et bolchetermometer, kan du teste om massen er færdig, ved at dryppe en dråbe i koldt vand, hvis dråben bliver hård (som et bolche, næsten, er massen færdig).

Fjern gryden fra varmen, og tilsæt med det samme smær og bagepulver, hvorefter massen hældes i bradepanden; brug to gafler til at fordele den i et jævnt lag.

Når massen er stivnet, kan den skæres eller klippes i mindre stykker, og bruges som pynt eller fyld i dine cupcakes.

OBS! Istedet for peanuts, kan du bruge hakkede, eller hele, mandler, hasselnødder, cachewnødder, pistacie, eller en blanding af hvad du har.