• 35 g kakao (siet) 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver (siet) 1 knivspids salt 100 g blødt smør 175 g (6oz) mørk muscovado sukker (du kan bruge alm. sukker) 1 æg Vanillekorn fra ½ stang eller 1tsk vanillesukker 125 ml mælk

Whoopie pies, eller whoopies, er det hotteste lige nu indenfor kagebag. Her får du en lækker opskrift:

Fyldet/smørcremen laves først:

200 g mørk 70% chocolate, i små stykker
100 ml piskefløde
50g smør

kommes i et vandbad, og smeltes under omrøring. Sættes til afkøling.

Tip:
Du kan tilsætte smag til smørcremen, i form af pebermynteessens, likør, eller en smule marmelade, nødder, eller hvad din fantasi finder på.

Selve kagerne:

Opvarm ovnen til 170 grader og smør to ark bagepapir let.

Pisk smør, sukker og æg godt sammen.
Si de tørre ingredienser sammen i en skål.
Bland mælk og vanille.

Tilsæt lidt af de tørre ingredienser til ægge/smør/sukkermassen, og skiftevis også lidt af mælken, og pisk det sammen til en blød ensartet konsistens.

Sæt med en ske, dejen på bagepladen. Tryk den lidt ned med skeen. Der skulle gerne blive cirka 12 kager (dvs. 6 hele whoopies)

Bag dem i 15 minutter, indtil de er faste at røre ved. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle fuldstændigt af.

Pisk chokoladefyldet, og smør det på den flade side, af halvdelen af kagerne, og saml dem med resten af kagerne som sandwich.

Glasur

200g siet flormelis
3tbsk siet kakao
75ml kogende vand

Bland flormelis og kakao i en skål, og dryp ca. en fjeredel af vandet deri, og rør det godt sammen. Glasuren skal kunne dryppe i tykke stråler. Hvis det ikke kan, så bland en lille smule mere vand i.

Dryp glasuren ud over kagerne, og dekorer med hvad du har.

whoopie-pieopskrift